Home

Achtergrond

Geen weersverzekering Interpolis

Verzekeraar Interpolis gaat zelf geen brede weersverzekering aanbieden. Dat zegt Bernard Koeckhoven, manager Agro van verzekeraar Achmea, waartoe onder meer Interpolis en Avéro behoren.

De onderlinge waarborgmaatschappij Aquapol biedt de verzekering wel aan. Deze maatschappij krijgt een nieuwe naam. Aquapol is in 2005 opgericht op initiatief van LTO Nederland en Interpolis en bood een waterschadeverzekering aan. ”Deze heeft ons toen niet gebracht wat we ervan verwacht hadden. Maar het is wel de meest aangewezen partij om de nieuwe brede weersverzekering aan te bieden. Het is daarmee echt een product van de sector voor de sector”, zegt Koeckhoven.

Interpolis gaat de nieuwe organisatie wel ondersteunen met kennis en kunde voor de nieuwe weersverzekering.

AgriVer gaat ook een brede weersverzekering aanbieden. ”De belangstelling voor deze verzekering is groot. Maar omdat de verzekeringsvoorwaarden nog niet definitief zijn, kunnen er nu nog geen verzekeringen worden afgesloten”, aldus een woordvoerder van AgriVer. De derde partij die een brede weersverzekering aanbiedt, Vereinigte Hagel, was niet bereikbaar voor commentaar.

Verzekeraars die de polis willen aanbieden kunnen zich tot 1 januari inschrijven bij het ministerie van landbouw. Daarna moet nog goedkeuring komen vanuit Brussel. Verzekeraars verwachten dat de verzekering voor het volgende teeltseizoen op de markt is.

Het ministerie vergoedt 65 procent van de verzekeringspremie, met een maximum van in totaal 8 miljoen euro.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.