Home

Achtergrond

Gebruik Rizolex verlengd

Het gebruik van het gewasbeschermingsmiddel Rizolex is verlengd.

Dit heeft het college voor de toelating van gewasbeschermingsmiddelen besloten. Rizolex vloeibaar 13161 N is toegestaan voor het gebruik als schimmelbestrijdingsmiddel ter bestrijding van Rhizoctonia solani in de bloembollenteelt van tulp, hyacint en iris toegepast door middel van een grondbehandeling vanaf 1 september 2010 tot en met 31 december 2010 en in de onbedekte teelt van zomerbloemen toegepast door middel van een grondbehandeling vanaf 1 januari 2010 tot en met 31 december 2010.

Verder is een toelating verleend voor het middel Wöbra als wildafweermiddel in de teelt van loof- en naaldbomen, fruit- en boomkwekerijgewassen en een uitbreiding toegestaan Bactoflor. Een voorbehandelingsmiddel dat wordt toegevoegd aan het water waarop snijbloemen worden aangevoerd op de veiling. Dit ter voorkoming van bacteriegroei en ter verlenging van de houdbaarheid van de bloemen. De uitbreiding is aangevraagd voor Astilbe, Cotinus, Chrysanthemum Indicum group, Gentiana and Solidater x luteus.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.