Home

Achtergrond

GGD: opkomst 60 tot 80 procent

Van de mensen die vandaag een vaccinatie tegen de Mexicaanse griep moesten halen, is volgens GGD Nederland tot nu toe 60 tot 80 procent komen opdagen.

GGD Nederland spreekt van een positieve start op de eerste vaccinatiedag.

"We verwachten dat het percentage de komende dagen nog wel naar boven wordt bijgesteld. In veel regio's wordt immers nog tot maandagavond acht uur doorgeprikt. Bovendien is dinsdag de tweede vaccinatiedag'', aldus een woordvoerster van GGD Nederland. De gemiddelde wachttijd voor de kinderen en ouders was maandag een kwartier. "Daar zijn we tevreden over.''

De cijfers zijn afkomstig uit zestien GGD-regio's. Nederland telt er 28. De andere regio's hadden het opkomstpercentage nog niet berekend of beginnen pas later deze week met de prikactie. Een goede vergelijking met andere massale vaccinaties is volgens de woordvoerster nog niet te maken.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.