Home

Achtergrond

GGD komt met extra vaccinatieronde

De GGD-regio's in Nederland houden in de week van 14 december een extra vaccinatieronde voor mensen die de vorige week niet konden.

Zij kunnen niet alleen een prik halen in de week van 14 december, maar kunnen in de week van 11 januari ook een tweede prik krijgen. Dat meldde GGD Nederland maandag. Bij de GGD's kwamen de laatste tijd veel vragen binnen van ouders die door overmacht zoals ziekte de eerste vaccinatie moesten missen. Daarom hebben de gezondheidsdiensten in overleg met het ministerie van Volksgezondheid besloten de extra ronde in lassen.

De doelgroep blijft ongewijzigd, liet een woordvoerster weten. Het gaat om kinderen tussen de zes maanden en de vijf jaar en huisgenoten van jonge baby's. Zij kunnen in de week van 14 december een prik gaan halen. Dan horen zij ook waar en wanneer zij de tweede inenting krijgen.

In dezelfde week in december volgt bovendien voor mensen die al een prik hebben gehad, de tweede vaccinatieronde. Vorige week, toen zij hun eerste vaccinatie kregen, kwam ongeveer 70 procent van de personen die waren opgeroepen, opdagen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.