Home

Achtergrond

GGD klaar voor grote prikactie

De GGD Midden-Nederland is klaar voor de grote Mexicaanse griepprikactie.

In de regio worden acht sporthallen ingericht als priklocatie voor kinderen tot vier jaar en huisgenoten van baby's tot zes maanden. Dat meldde de GGD vandaag.

"We hebben nog nooit zo weinig voorbereidingstijd gehad. In twee weken moet alles geregeld zijn. Liever hadden we in kleine locaties dicht bij kinderen thuis geprikt, maar dat bleek logistiek onmogelijk'', aldus directeur Henk Kruisselbrink.

Per locatie kunnen 5000 kinderen per dag worden geprikt. Er zijn tien prikkers beschikbaar die ieder 50 kinderen per uur inenten. "We hebben 1100 mensen nodig om alles in goede banen te leiden. Dat is personeel van de GGD, maar ook bijvoorbeeld studenten worden ingezet'', aldus een woordvoerster.

Elke GGD bepaalt zijn eigen werkwijze om alle kinderen op tijd ingeënt te krijgen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.