Home

Achtergrond

GGD bereidt zich voor op monsterklus

"Een enorme operatie, maar we hebben het vaker gedaan.'' Volgens GGD Nederland liggen alle draaiboeken bij de verschillende GGD's in Nederland wel klaar voor de grote prikactie die 23 november van start gaat.

"De boel ligt op schema.''

Bij de prikactie in november worden kinderen van zes maanden tot en met vier jaar ingeënt tegen de Mexicaanse griep. Ook huisgenoten van kinderen tot vijf maanden krijgen een prik. GGD Nederland zegt dat alles onder controle is maar "dat het wel allemaal in heel korte tijd moet gebeuren''. Twee weken trekken de meeste GGD's in Nederland ervoor uit om tienduizenden mensen te vaccineren.

Dat gebeurt voornamelijk in sporthallen zoals in Groningen of grote publiekshallen zoals Ahoy in Rotterdam of de Amsterdamse Rai. Een woordvoerder van de GGD Nederland hoort van diverse GGD's dat ze vooral eigen personeel inzetten. "En dan gaat het ook om personeel dat normaal niet prikt. We zetten maximaal in.''

De meeste GGD's hebben al wel berekend hoeveel 'prikkers', oftewel 'priklijnen' in vaktaal, ze ongeveer nodig hebben. "Er gaan ongeveer 50 personen per uur door de priklijn. Op basis daarvan kunnen de diensten berekenen hoeveel locaties, medewerkers en zelfs tafeltjes ze nodig hebben.''

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.