Home

Achtergrond

GD partner in Fins project gezondheid varkens

De Gezondheidsdienst voor Dieren (GD) in Deventer is sinds vorig jaar partner in een varkensmonitoringproject van het Finse vleesbedrijf LSO Foods Oy.

Dit meldt de dienst in nieuwsbrief GD update. LSO Foods Oy is het grootste vleesverwerkende bedrijf in Finland. Het streeft er naar de bigkwaliteit en de karkaskwaliteit te verbeteren. Ook wil het het antibioticaverbruik terugdringen.

GD is partner in het project vanwege zijn kennis en omdat het veterinaire adviezen en trainingen kan geven. Tot nu toe is het project vooral gericht op de vermeerderingssector. Aan het eerste proefproject namen 25 vermeerderingsbedrijven met 150 tot 2.000 zeugen per bedrijf deel. GD heeft al cursussen gegeven in aan dierenartsen en veterinaire adviseurs van LSO Foods.

Of registreer je om te kunnen reageren.