Home

Achtergrond

G20-ministers vergaderen over wereldeconomie

Ministers van Financiën en centrale bankiers uit de landen van de G20 praten vandaag in het Schotse St Andrews over de staat van de wereldeconomie.

Waarschijnlijk komen zij daar tot de conclusie dat het nog te vroeg is om de maatregelen die zijn genomen om de economie uit het slop te trekken, alweer terug te draaien.

De internationale economie richtte zich de afgelopen maanden langzaam op na de diepe val die ruim een jaar geleden werd ingezet. Het herstel steunt echter voor een groot deel op de stimuleringsmaatregelen van de verschillende overheden, waardoor het gevaar van een nieuwe terugval dreigt als die maatregelen te vroeg worden teruggedraaid.

De G20 werd op de vorige top van regeringsleiders, in september in Pittsburgh, uitgeroepen tot het belangrijkste orgaan voor de coördinatie van de internationale economie. Tot de G20 behoren naast de traditionele grootmachten ook opkomende landen als China, India en Brazilië. Nederland is officieel geen lid, maar mag sinds het uitbreken van de economische crisis wel aanschuiven bij de G20-vergaderingen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.