Home

Achtergrond

FresQ

De telerscoöperatie FresQ is een afzetorganisatie die 79 telers van groenten onder glas bijeenbrengt. Tomaten en paprika’s voeren met 450 hectare de boventoon, maar FresQ levert aan aubergines, komkommers en pepers. De organisatie is na de Greenery de tweede speler op markt voor glasgroenten. De organisatie telt verschillende verkoopdochters, zoals Fresteem, Red Star en Rainbow Growers Group.

FresQ legde in 2009 met de telersverenigingen Best Growers Benelux, ZON, The Greenery en Tradition een voorlopig plan voor verkoopsamenwerking voor paprika in een associatie van producentenorganisaties (APO) voor aan het Productschap Tuinbouw. De vijf partijen vertegenwoordigen circa 80 procent van het paprika-aanbod.

Financieel

De ledenomzet van FresQ steeg in 2009 ban 393 miljoen naar 407 miljoen euro. De winst daalde naar ruim 230.000 euro, maar de vereniging heeft ook geen winstoogmerk. FresQ meldde in de loop van 2010 een verdere stijging van de ledenomzet.

Adres

FresQ
Coldenhovelaan 12
2678 PS De Lier

Website

Fresq

Aanvullende informatie, fouten ontdekt of andere op- en aanmerkingen? Mail de redactie!

Foto

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.