Home

Achtergrond

Franse stad wil van paarden uit Emiraten af

Het gemeentebestuur van Astaffort in het zuidwesten van Frankrijk wil vijf Arabische paarden verkopen die door een landeigenaar uit de Arabische Emiraten worden verwaarloosd. Dat heeft burgemeester André Garros gezegd.

De Arabier, die volgens de burgemeester zo min mogelijk in de publiciteit wil treden, kocht het landgoed drie jaar geleden en wilde een vergunning hebben om er een huis te bouwen. Hij heeft zich echter al maanden niet meer in Astaffort laten zien. De paarden liepen op een omheind veld, dat de man niet onderhield. Dat leidde ertoe dat de dieren hun heil elders zochten. Zij vernielen gewassen en auto's bij de buren en zijn schichtig en agressief geworden. Aanvankelijk ging het om drie paarden. Er werden in de loop van de tijd twee veulens geboren, zodat het nu om vijf dieren gaat.

De burgemeester schat dat de gemeente aan onder meer vergoedingen voor de aangerichte schade 15.000 euro heeft uitgegeven. Daarom wil het gemeentebestuur de dieren in december verkopen.

Behalve de paarden zullen ook twee landgoederen van burgers van de Emiraten in Astaffort worden verkocht. De Verenigde Arabische Emiraten maakten tot voor kort een periode van grote bloei door. De laatste tijd hebben de scherpe daling van de olieprijs en de economische recessie sommige investeerders in het gebied zwaar getroffen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.