Home

Achtergrond

Franse politie voorkomt bloedbad op school

De politie en de ouders van een scholier hebben dinsdag een bloedbad voorkomen op een school in de Franse stad Beauvais, ten noorden van Parijs.

Dat meldden de autoriteiten in Frankrijk.

De 13-jarige jongen had in de vroege ochtend een jachtgeweer en 25 patronen meegenomen toen hij richting zijn school vertrok. Zijn ouders waarschuwden de politie nadat ze een boodschap aantroffen op het weblog van de jongen, waarin deze aankondigde dat hij een aantal leraren en zichzelf om het leven wilde brengen.

Bij aankomst op school ontdekte de scholier dat de politie massaal was uitgerukt om te voorkomen dat hij zijn moordplan zou uitvoeren. Hij dumpte het wapen en vluchtte naar een cybercafe. Daar werd hij op een later moment gearresteerd.

Een woordvoerder van het Openbaar Ministerie in Beauvais zei dat de jongen inmiddels een bekentenis heeft afgelegd. Hij zou bekend staan als een goede leerling, die recent echter kampte met wat problemen op school. Hij zou zeer bang zijn geweest voor een oudergesprek, dat stond gepland voor gisteren.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.