Home

Achtergrond

Frankrijk exporteert 16 miljoen ton zachte tarwe

Frankrijk zal dit seizoen 16 miljoen ton zachte tarwe exporteren.

Er gaat minder zachte tarwe naar landen buiten de EU. De Beneluxlanden kopen juist meer zachte tarwe, stelt het Franse landbouwkundig bureau Agri Mer in zijn jongste marktanalyse. Agri Mer verwacht dat dit seizoen 8,8 miljoen ton zachte tarwe aan derde landen wordt verkocht. Er gaat 7,1 miljoen ton naar andere landen in de EU.

Vorig seizoen exporteerde Frankrijk 16,5 miljoen zachte tarwe. Daarvan ging 9,6 miljoen ton naar derde landen en 6,8 miljoen ton naar andere lidstaten. Frankrijk verkoopt vooral veel zachte tarwe aan Algerije en Egypte. Dat er ook veel zachte tarwe naar de Benelux gaat komt omdat deze landen minder tarwe uit Groot-Brittannië kopen.

Of registreer je om te kunnen reageren.