Home

Achtergrond

Forse stijging WW-uitkeringen

Het aantal mensen met een werkloosheidsuitkering is opnieuw fors gestegen.

Aan het einde van het derde kwartaal van dit jaar werden bijna 242.000 gewone WW-uitkeringen verstrekt. Dat zijn er 21.000 meer dan een kwartaal eerder. Daarnaast kregen 36.000 mensen een uitkering op basis van de deeltijd-WW, 17.000 meer dan drie maanden daarvoor.

Dit blijkt uit cijfers die het Centraal Bureau voor de Statistiek woensdag heeft gepubliceerd. In het derde kwartaal werd 1 miljard euro uitgegeven aan WW-uitkeringen en 72 miljoen aan deeltijd-WW. De regeling voor deeltijd-WW bestaat sinds april en sindsdien is in totaal 86 miljoen euro aan uitkeringen uitgegeven.

De deeltijd-WW is bedoeld voor bedrijven die door de economische recessie in de problemen zijn gekomen. Zij kunnen deeltijd-WW aanvragen voor medewerkers voor wie zij tijdelijk geen werk hebben. In totaal hebben negenhonderd bedrijven een beroep gedaan op de regeling.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.