Home

Achtergrond

For Farmers

ForFarmers richt zich op de productie en verkoop van (meng)voeders, meststoffen, gewasbeschermingsmiddelen, zaaizaad en pootgoed aan agrarische ondernemers in Nederland, maar ook delen van Duitsland en België. ForFarmers is voor ruim 94 procent in handen van FromFarmers, de coöperatie. ForFarmers is voortgekomen uit ABCTA.

ForFarmers heeft diverse deelnemingen, waarvan Cefetra de belangrijkste is. De mengvoerfabrikant kreeg in 2009 van de Europese Commissie toestemming een meerderheidsbelang te nemen in grondstoffenleverancier Cefetra. ForFarmers nam de aandelen van zes kleinere bedrijven over en heeft nu een aandeel van 57,7 procent.

ForFarmers zegt niet direct het fusievoorbeeld van Agrifirm en Cehave te volgen. Directeur Ruumpol meldt altijd te kijken naar mogelijke uitbreiding, maaar geen concrete plannen voor een dergelijke grote stap te hebben.

ForFarmers breidde in 2009 wel het belang in de Duitse mengvoerproducent en agrarische handelsonderneming Habema uit naar 50 procent. ForFarmers is zeer actief in Duitsland en heeft daar al vestigingen in Rees, Langförden en Rapshagen.

In 2010 zette ForFarmers een eerste concrete stap op weg naar externe verhandelbaarheid van (certificaten) van aandelen. Dat gebeurde door de opzet van een handelsplatform bij Van Lanschot Bank, waar de certificaten en ook voerequivalenten kunnen worden verhandeld. ForFarmer is voor het grootste deel in bezit van coöperatie FromFarmers.

Financieel

De omzet steeg in 2010 met bijna 1,2 miljard naar 1,95 miljard euro. Vooral door de sterke uitbreiding van het belang in Cefetra. Het resultaat na belasting steeg van 28,8 naar 50,4 miljoen euro.

Adres

For Farmers
Kwinkweerd 12
7241 CW Lochem

Website

For Farmers

Aanvullende informatie, fouten ontdekt of andere op- en aanmerkingen? Mail de redactie!

Foto

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.