Home

Achtergrond 5 reacties

Fonterra en China worden bekritiseerd om executies

Het besluit van Fonterra om niet te protesteren tegen de executie van twee Chinezen vorige week om het melamine-schandaal lokt kritiek uit in Nieuw-Zeeland.

De Nieuw-Zeelandse Groenen menen dat het zwijgen afbreuk doet aan de internationale mensenrechtenstatus van Nieuw-Zeeland. In China roept de executie om andere redenen protest op.

De engelstalige partijkrant Global Times vraagt zich af waarom slechts twee Chinezen van een onbekend bedrijf zijn terechtgesteld en geen enkele Sanlu-medewerker. Dit is het voormalige dochterbedrijf van Fonterra, waar het schandaal begon. De Global Times suggereert dat de executies vooral een symbolische afsluiting zijn van het melamine-schandaal.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  piet

  Het zal wel weer net zo zijn als met al die schandalen: als er werkelijk goed geëxecuteerd wordt dan verbleken de killing fields van Pol Pot erbij!

 • no-profile-image

  gert

  De echte daders hebben niet anders verdiend

 • no-profile-image

  Jan

  Heel beste manier om dit soort schurken zaken bij andere schurken tot na denken te zetten. hoeveel duizenden baby's zullen levens lang orgaan beschadiging hebben.Zo hou je het beter in de hand met zoveel inwoners en zoveel slapende criminaliteit.maand of 2 gelden zijn er verschillende Oegoeren gewoon geëxecuteerd om dat ze demonstreerden voor vrijheid.de familie kreeg lijk terug als ze de kogel betaalden.gezien door man die er was voor zaken. nooit niks van gezien op het internet.

 • no-profile-image

  Jan

  Melkveehouder.Ja kerel en daar zit de fout.Maak je fouten als banken en andere geld instelling dan even goed aaien ze je over je rotkop en je mag naar huis met een paar miljoen. gevolg hele wereld economie in puin. hoeveel hebben gewaarschuwd er voor al 3 jaar terug. en waar zijn die waarschuwde? weg gewerkt zonder goeden hand druk. maar wel zonder baan.
  Zo las sommige bank managers gedaan hebben EN NOG. die zouden niet dood hoeven van me maar wel op water en brood en gemeente huis huis moeten worden gezet. en niet laten weg gaan op een yacht van ? miljoen.Trouwens er zit een bank directeur uit Rusland in NL.MET bescherming NL. die 500 miljoen gejat heeft. erger nog die 500 miljoen zijn gejkat uit crediets van landbouw en landbouw bedrijven. die nu naar de klote gaan.
  Dit is echt. zit er zelf vlka bij.Nee niet bij de pot maar wel bij en bijna in de ellende er van zelf.
  Jan

 • no-profile-image

  melkveehouder

  Een directeur die in Nederland slecht presteert krijgt als straf een vette bonus mee, een groot verschil eigenlijk wel met China

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.