Home

Achtergrond

FloraHolland

FloraHolland is de grootste veiling van snijbloemen en planten ter wereld en verzorgt ruim 90 procent van de Nederlandse handel in die producten. De coöperatie is een resultaat van een reeks fusies, de laatste grote betreft de fusie met Bloemenveiling Aalsmeer in 2008. Er zijn drie exportveilingen (Aalsmeer, Naaldwijk, Rijnsburg) en drie regionale veilingen (Venlo, Bleiswijk, Eelde).

De economische crisis leidt aanzienlijk aanpassingen bij FloraHolland. Zo werd de begroting voor 2009 aangepast. De investeringsmabitie werd teruggeschroefd naar 100 miljoen euro, de totale omzetgroei is voorzien op 1 procent.

Huges denkt wel dat het ergste leed geleden is en de markt stabiliseert.

Veel van de 6.000 telers die de coöperatie bezitten, staan onder druk, al valt het aantal faillissementen volgens FloraHolland mee. ”Zelf proberen we telers te helpen aan stabielere contracten buiten de klok om”, aldus Huges.

Financieel

Bloemenveiling FloraHolland heeft in 2009 de omzet met 5 procent zien dalen tot ruim 3,8 miljard euro. De omzet was in 2008 nog ruim 4 miljard euro.

Adres

Bloemenveiling FloraHolland
Legmeerdijk 313
1431 GB Aalsmeer

Website

Flora Holland

Aanvullende informatie, fouten ontdekt of andere op- en aanmerkingen? Mail de redactie!

Foto

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.