Home

Achtergrond

Feestelijke start carnaval in het zuiden

De start van het carnavalsseizoen op 'de elfde van de elfde' is voor de liefhebbers van het zottenfeest reden om de straat op te gaan of het café in te duiken.

Dat gebeurt vandaag vooral in het zuiden van het land, waarbij Maastricht de kroon spant met een groot bal in de straten en pleinen van de binnenstad.

Vanwege de overlast in het verleden heeft de gemeente Maastricht een aantal spelregels opgesteld om alcoholmisbruik, wildplassen, agressie en zwerfvuil tegen te gaan. Het publiek wordt voor en tijdens het evenement met een gerichte campagne op de strengere regels gewezen.

Ook de scholen zijn gewaarschuwd. Zij hebben van de Onderwijsinspectie bericht ontvangen dat ze zelf een lijst van spijbelaars moeten indienen bij de leerplichtambtenaren. Deze zullen leerlingen en ouders gericht benaderen en op het spijbelen aanspreken, aldus de gemeente.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.