Home

Achtergrond

Fed laat rente onveranderd

Het Amerikaanse stelsel van centrale banken (de Fed) heeft het renteniveau in de Verenigde Staten onveranderd gelaten.

Dat maakte de Fed na afloop van de zeswekelijkse rentevergadering bekend. Daarmee blijft het belangrijkste rentetarief op het historisch lage peil van nul tot 0,25 procent. Dat lage peil wordt door de centrale bankiers noodzakelijk geacht om het herstel van de economie te stimuleren.

De Fed stelde in een verklaring dat de Amerikaanse economie sinds de vorige rentevergadering in september verder is aangesterkt. Zo lijken de uitgaven van consumenten ondanks de verslechtering van de arbeidsmarkt weer wat aan te trekken en daalden de investeringen van bedrijven minder hard dan voorheen. De ontwikkeling van de economie blijft volgens de centralebankiers echter nog lange tijd zwak. Een renteverhoging zit er de komende tijd dan ook niet in.

Het besluit van de Fed had weinig effect op de beurzen op Wall Street. Die bleven in het eesrte half uur na de bekendmaking ervan onveranderd op winsten van ongeveer 0,5 tot 1 procent staan.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.