Home

Achtergrond

Farm Frites

Het in 1971 opgerichte familiebedrijf Farm Frites is de op twee na grootste aardappelverwerker ter wereld – het bedrijf van oprichter Gerrit de Bruijne verwerkt jaarlijks ruim 1.300.000.000 kilo aardappelen. Zo'n 90 procent van de frites wordt geëxporteerd. In 1998 richtte Gerrit de Bruijne de zuivelonderneming Farm Dairy op.

Financieel

Farm Frites maakt omzetcijfers amper openbaar. De laatste dateren van 2007: 275,8 miljoen euro en een nettowinst van 4,4 miljoen euro. Farm Frites is vooral actief in Europa, maar ook in Zuid-Amerika, Afrika en Oost-Azië. Het in 1998 opgerichte Farm Dairy is via De Coöperatieve Zuivelinvesteerder in gezamenlijk bezit van De Bruijne en Frieslandcampina.

Adres

Farm Frites
Molendijk 108
3227 CD Oudenhoorn

Website

Farm Frites en Farm Dairy

Aanvullende informatie, fouten ontdekt of andere op- en aanmerkingen? Mail de redactie!

Foto

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.