Home

Achtergrond 1 reactie

FNV in aanval op PvdA

Duizenden mensen hebben zich zaterdagmorgen verzameld op de Coolsingel in Rotterdam, waar de vakbeweging demonstreert tegen het AOW-plan van het kabinet.

Op een podium voor het stadhuis deed FNV-voorzitter Agnes Jongerius in haar toespraak een felle aanval op PvdA-leider Wouter Bos.

Hij heeft volgens haar als minister van Financiën ,,zijn rode jas uitgetrokken''. Ze herinnerde eraan dat Bos nog een medestander was van de vakbeweging, toen die in 2004 op het Museumplein in Amsterdam, massaal demonstreerde tegen de plannen rond vroegpensioen. Volgens Jongerius doet het kabinet als een ,,dief in de nacht'' een overval op AOW en pensioenen met CDA-minister Piet Hein Donner (Sociale Zaken) als roverhoofdman. Volgens Jongerius is het AOW-plan asociaal en gaat het om een ,,kille bezuiniging''.

Uit een enquête, uitgevoerd in opdracht van de FNV, blijkt dat driekwart van de Nederlanders denkt benadeeld te worden door het plan om de AOW-leeftijd op te trekken naar 67 jaar en dat zij ook willen dat de vakbonden hun best doen om de verhoging van de AOW-leeftijd naar 67 jaar tegen te houden.

Volgens de organisatoren bracht de demonstratie in Rotterdam 15.000 mensen op de been. De politie waagde zich niet aan een schatting. Waarnemers houden het op zo'n vijfduizend demonstranten die zich verzamelden bij zonnig najaarsweer. Volgens Jongerius gaat het vooral om de steun van de bevolking en zij verwees naar de uitkomst van de enquête. Zij zei niet teleurgesteld te zijn over de opkomst.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    Demo

    Opde tv leek het hoogsten op een paar duizend dus FNV stop die onzin het blijkt dat de meeste er geen probleem mee hebben anders hadden er wel een paar honderd duizend gedemonsteerd. Trouwens nu is het 65 jaar ,de meeste zijn rond de 60 thuis

Of registreer je om te kunnen reageren.