Home

Achtergrond 3 reacties

FAO-topman hongert tegen honger

Met een 24 uur lange hongerstaking heeft directeur Jacques Diouf van de Voedsel- en Landbouworganisatie van de Verenigde Naties (FAO) aandacht gevraagd voor de hongersnood in de wereld.

De 71-jarige Senegalese politicus vastte van vrijdag- tot zaterdagavond, berichtten Italiaanse media zondag. Daarnaast sliep de topman op een luchtbed voor het FAO-gebouw in Rome, om zijn solidariteit te betonen met minder bedeelden in de wereld.

Diouf riep donderdag op tot wereldwijde actie tegen honger. Hij hoopte dat veel mensen zijn voorbeeld tot vasten zouden volgen. In Rome nam onder anderen burgmeester Gianni Alemanno deel aan de hongerstaking van een etmaal. Aanleiding voor Dioufs actie is de jaarlijkse wereldvoedseltop, die de FAO van maandag tot en met woensdag organiseert in Rome.

Meer dan zestig staatshoofden en regeringsleiders worden verwacht in de hoofdstad van Italië voor deelname aan de top. Paus Benedictus XVI is een van de opvallendste aanwezigen tijdens de openingsdag van de conferentie.

Wereldwijd lijden een miljard mensen honger. Volgens de FAO sterft elke zes seconden een kind aan ondervoeding. Om de honger te halveren in 2010, zoals geformuleerd in de VN-Millenniumdoelen, zou rond de 27 miljard euro nodig zijn.

Lees ook: VN-topman Ban doet mee aan hongerstaking

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  producent

  Inderdaad Gert en Huib, daardoor wordt er weinig geinvesteerd. Goede producentenprijzen zijn voor heel de kringloop goed, maar zie daar de politiek maar eens van te overtuigen!

 • no-profile-image

  gert

  De EU heeft net een miljoen ton graan in de interventie gedaan ,vanwege de lage graanprijs voor de akkerbouwers,wat duur voedsel ?

 • no-profile-image

  Huib Rijk

  Dat is het Gert, honger komt niet door te duur voedsel maar door te goedkoop voedsel.

Of registreer je om te kunnen reageren.