Home

Achtergrond 4 reacties

FAO roept op tot hongerstaking

De FAO roept iedereen op om komend weekeinde, aan de vooravond van de Wereldvoedseltop in Rome, 24 uur in hongerstaking te gaan.

Volgens de wereldvoedselorganisatie lijden ruim een miljard mensen chronische honger. Met de hongerstaking wil de FAO solidariteit tonen.

FAO’s directeur-generaal Jacques Diouf zegt dat hij vanaf zaterdagochtend een etmaal lang niet eet. Op de Wereldvoedseltop, die van 16 tot en met 18 november wordt gehouden, spreken overheden van 192 landen met elkaar over voedselproblemen. De FAO heeft het voedseltekort hoog op de agenda gezet.

Kelly Lubbers

Laatste reacties

 • no-profile-image

  melkveehouder

  Een oproep om de maaltijden af te staan die een welvarend persoon binnen 24 uur verorberd lijkt me meer passend. Dit voorstel is ridicuul, en schofferend zoals ook Leen al terecht opmerkt.
  De constatering dat 1 miljard mensen honger lijden terwijl op andere plaatsen de dieren betutteld worden geeft aan hoever de mensheid is afgedwaald van de werkelijkheid.

 • no-profile-image

  gert

  Pak eerst de corruptie en de dictators aan in landen met honger,doe ook iets tegen de snelgroeiende bevolkingsgroei,armoede en grote gezinnen gaan vaak samen

 • no-profile-image

  Leen

  Hoe zal een hongerleider reageren als je met dit verhaal naar hem toe stapt?

  Gaan ze 24 uur niet eten uit solidariteit? Ze drijven de spot met ons! Ik zou me geschoffeerd voelen.

 • no-profile-image

  struikrover

  Volkomen belachelijk , die Diouf zal wel een Fransman zijn die de hele dag doorbrengt met eten , drinken en praten over niets !!

Of registreer je om te kunnen reageren.