Home

Achtergrond 2 reacties

FAO: nog steeds voedselcrisis in veel landen

Ondanks dat de graanprijzen de laatste twee jaar flink zijn gedaald, blijven de voedselprijzen hoog in veel ontwikkelingslanden.

De armste landen lijden nog steeds onder duur voedsel, stelt de wereldvoedselorganisatie FAO. In 31 landen is voedselhulp nodig. De FAO is hier verbaasd over omdat de wereld vorig seizoen 2008/2009 een recordhoeveelheid graan heeft geoogst. Dit seizoen wordt bijna net zoveel graan geoogst, meldt de FAO in het jongste oogstrapport. Vooral in Oost-Afrika is er gebrek aan voedsel door droogte.

Van 16 tot 18 november organiseert de FAO een wereldvoedseltop in Rome. Volgens de plaatsvervangend secretaris-generaal van de FAO, Hafez Ghanem, is de voedselcrisis nog steeds niet achter de rug voor veel landen. "In de arme landen besteden mensen 80 procent van hun inkomen aan voedsel. Het moet een prioriteit worden voor de hele wereld om te investeren in die landen om honger en armoede te bestrijden."

Lees ook: FAO: wereldgraanoogst bijna naar record

Foto

Laatste reacties

  • no-profile-image

    gert

    De dictators hebben andere prioriteiten

  • no-profile-image

    jan

    De FAO verbaast,zien ze dan niet wat de dictatuur en burgeroorlogen in die landen aanricht ?

Of registreer je om te kunnen reageren.