Home

Achtergrond

Extraatje voor succesvolle lerarenteams

Onderwijsminister Ronald Plasterk gaat volgend jaar proeven nemen met beloningen aan teams van onderwijskrachten in het middelbaar beroepsonderwijs. Voor het project wordt 4 miljoen euro uitgetrokken.

Dat bleek donderdag in de Tweede Kamer. Het is nog niet bekend op welke roc's de tests worden gedaan, maar te denken valt aan een gezamenlijke extra beloning voor een clubje leraren dat bijvoorbeeld de schooluitval weet te beperken.

Plasterk toonde zich verder terughoudend ten aanzien van een recent advies over het belonen van leraren volgens de waardering van onder anderen hun eigen leerlingen.

De bewindsman heeft er nog steeds van alles voor over om het de leerkrachten in Nederland beter naar de zin te maken en meer mensen voor het onderwijsvak te interesseren. Hij zal daarom het actieplan hiervoor volop voortzetten, hoewel het onderwijs als werkgever in de lift lijkt te zitten door de crisis. Er is daardoor minder uitstroom naar het bedrijfsleven.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.