Home

Achtergrond 1 reactie

Exportwaarde snijbloemen daalt minder snel

De krimp in de exportwaarde van snijbloemen wordt steeds kleiner en de export van planten zit in de lift.

Dat blijkt uit cijfers van het Hoofdbedrijfschap Agrarische Groothandel.

De snijbloemenexport kromp in oktober ruim 1 procent tot 259 euro. Vorig jaar was de daling in dezelfde maand 14 procent. Tot en met oktober bedraagt de achterstand bijna 9 procent, maar dat was tot en met maart nog 16 procent.

De afzet van tuin- en potplanten verloopt structureel positief. De exportwaarde noteerde voor de vijfde achtereenvolgende maand een plus, dit keer van bijna 4 procent tot 141 miljoen euro.

Eén reactie

  • no-profile-image

    Teun Tuinder

    Het interesseert mij als Teun Tuinder niets of de export stijgt of daalt. Het gaat er mij om of ik een normale boterham met mijn bedrijf kan verdienen. Ik erger me mateloos aan dit soort berichten. Heel veel export was eerst import(afrika) dus het zegt mij helemaal niets.
    Iemand die niet weet hoe de werkelijk er echt uit ziet wordt op deze wijze totaal op het verkeeerde been gezet.

Of registreer je om te kunnen reageren.