Home

Achtergrond

Europarlement teleurgesteld in Turkije

Het Europarlement betreurt dat de vrijheid van religie en meningsuiting in Turkije de afgelopen twaalf maanden maar mondjesmaat is verbeterd.

Het is bovendien teleurstellend dat Turkije nog steeds schepen en vliegtuigen uit EU-land Cyprus de toegang weigert. Het Europarlement nam daartoe donderdag een resolutie aan. Turkije is een kandidaat-lidstaat die nog vele aanpassingen moet doorvoeren voor toetreding tot de EU, zoals de Turkse regering graag wil.

Het parlement verheugt zich wel over het verzoek tot toetreding van IJsland. Omdat dit land al veel EU-regels heeft ingevoerd, verwachten Europarlementsleden dat het niet lang zal duurt voordat IJsland de status van kandidaat-lidstaat krijgt.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.