Home

Achtergrond

Essentgeld mogelijk geleend aan Tennet

Zes voormalig grootaandeelhouders van energiebedrijf Essent overwegen om in totaal 1 miljard euro te lenen aan Tennet, de landelijk beheerder van het hoogspanningsnet.

De provincies Overijssel, Noord-Brabant, Groningen en Limburg en de gemeenten Tilburg en Den Bosch voeren daarover gezamenlijk besprekingen, blijkt uit een mededeling van de Limburgse gedeputeerde Noël Lebens aan Provinciale Staten.

Het beoogde aandeel van Limburg in de lening bedraagt 200 miljoen euro. Aan het ministerie van Binnenlandse Zaken hebben de provincies en gemeenten instemming gevraagd. Noord-Brabant wacht met een voorlopig besluit over de lening tot het standpunt van het ministerie bekend is, aldus een woordvoerster. Brabant heeft nog niet bepaald hoeveel geld de provincie aan Tennet wil uitlenen.

Tennet moet investeren vanwege de groeiende vraag naar elektriciteit in Nederland en wil het eigen vermogen versterken om haar kredietwaardigheid te verbeteren.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.