Home

Achtergrond

Erwin Mortier wint AKO Literatuurprijs 2009

De Vlaamse schrijver Erwin Mortier heeft de AKO Literatuurprijs 2009 gewonnen met zijn roman Godenslaap.

Dat maakte de organisatie gisteravond bekend. Mortier ontvangt een sculptuur van Eugène Peters en een cheque ter waarde van 50.000 euro.

Naast Mortier dongen vijf andere schrijvers dit jaar mee naar de prestigieuze literatuurprijs: Joris van Casteren met Lelystad, Joke van Leeuwen met Alles nieuw, Carolina Trujillo (De terugkeer van Lupe García), Christiaan Weijts (Via Cappello 23) en Tommy Wieringa (Caesarion).

De jury onder voorzitterschap van de Belgische oud-premier Verhofstadt had uit een aanbod van 390 Nederlandstalige boeken in het genre 'literair proza voor volwassenen' eerst een selectie gemaakt van 25 titels voor de 'tiplijst'. Daarvan verschenen zes boeken uiteindelijk op de 'toplijst'.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.