Home

Achtergrond

Enkele huisarts is begonnen met inenten

Een enkele huisarts is donderdag al begonnen met het inenten van de risicogroepen tegen de Mexicaanse griep.

De Landelijke Huisartsen Vereniging (LHV) heeft dat donderdag gezegd. Het overgrote deel van de ongeveer 4500 praktijken roept vanaf maandag de 60-plussers, diabetespatiënten of patiënten met bijvoorbeeld long- dan wel hartproblemen op om zich preventief te laten prikken tegen de Mexicaanse griep, zo verwacht de belangenorganisatie van huisartsen.

Sinds dinsdag worden de vaccins over de Nederlandse huisartsenpraktijken verspreid. Mensen kunnen pas worden gevaccineerd als ze minstens tien dagen daarvoor de seizoensprik tegen de griep toegediend hebben gekregen. Volgens de LHV zijn veel huisartsen nog volop bezig de reguliere griepprik uit te delen. Zij kunnen dus pas later gaan vaccineren.

Grofweg komt iedereen die jaarlijks de reguliere griepprik krijgt, ook in aanmerking voor de vaccins tegen de Mexicaanse griep.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.