Home

Achtergrond

Energiebesparende regeling gewild

Ondernemers hebben in oktober weer oog gekregen voor de regeling voor energiebesparende investeringen.

Door de kredietcrisis nam het aantal meldingen dit jaar vooral af, meldt het agentschap voor duurzaamheid van het ministerie van Economische Zaken SenterNovem.
De fiscale regeling is in de 12,5 jaar dat die bestaat goed voor 10 miljard euro aan energiebesparende investeringen. Daarmee werd ongeveer evenveel gas bespaard als alle Nederlandse huishoudens in zeven jaar gebruiken.
Alleen investeringen die veel energie besparen komen in aanmerking voor de zogeheten EIA-regeling (Energie-investeringsafstrek). Te denken valt daarbij LED-verlichting, zonnepanelen, efficiënte soorten warmtepompen en installaties voor warmtekrachtkoppeling.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.