Home

Achtergrond

Eindverslag van 5 jaar overgewicht

Paul Rosenmöller presenteert maandag in het ADO stadion in Den Haag het eindrapport van het Convenant overgewicht.

Als voorzitter van het convenant overhandigt hij het rapport aan minister Ab Klink van Volksgezondheid. De minister ondertekent daarna direct een nieuw convenant voor nog eens vijf jaar waarin de trend van overgewicht een halt moet worden toegeroepen. Maandag wordt ook duidelijk hoe de verschillende partijen die zich aan het convenant verbonden, hebben gepresteerd. Een van de doelen was om Nederlanders een gezondere leefstijl aan te meten.

Het Convenant overgewicht is een initiatief van voormalig minister Hans Hoogervorst (Volksgezondheid). Acht partijen uit het bedrijfsleven en het maatschappelijk veld deden mee om het toenemende aantal gevallen van overgewicht onder volwassenen en kinderen een halt toe te roepen. Twintig partijen hebben zich de afgelopen vijf jaar ingespannen om de gezonde keuze thuis, in de winkel, op school en op het werk makkelijk en aantrekkelijk te maken.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.