Home

Achtergrond

Eigenaar vernielt gekraakt pand met heftruck

Een groep krakers heeft zaterdag een door hen gekraakte woning in het Brabantse dorp Sprang-Capelle verlaten, nadat de huiseigenaar met een vorkheftruck op het pand was ingereden. Dat heeft de politie laten weten.

De krakers hadden het pand in de nacht van vrijdag op zaterdag bezet. Ze vertelden aan de politie dat zij in de woonkamer van het huis zaten, toen de eigenaar op de voordeur inreed. Hij vernielde daardoor de deur en de muur, zo meldde een politiewoordvoerder.

Terwijl de krakers op de politie wachtten, raakten zij ook nog verwikkeld in een discussie met de buurtbewoners, die volgens de politiewoordvoerder niet gelukkig waren met de komst van krakers in hun straat.

De krakers besloten na het incident hun spullen te pakken en te vertrekken. Volgens de huiseigenaar staat de woning op de nominatie om gesloopt te worden.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.