Home

Achtergrond

Eenvoudiger mestnormen voor glastuinbouw

De normen voor het gebruik van stikstof en fosfaat in de glastuinbouw worden per 2010 vereenvoudigd.

Daarnaast wordt de periode om grasland te scheuren voor de lelie- en gladiolenteelt met twee weken verlengd. Dat staat in een wijziging van het Besluit gebruik meststoffen, die minister Verburg vandaag naar de Kamer heeft gestuurd.

De wijziging bevat verder twee eerdere toezeggingen aan de Kamer: een langere uitrijperiode voor mest op grasland op zand en löss, en uitstel van het verbod op het gebruik van de sleepvoet met twee jaar tot 2012.

Verburg noemt de vereenvoudiging van de normen voor de glastuinbouw "een eerste stap naar een nieuwe aanpak van stikstof en fosfaat". Deze moet zijn beslag krijgen in 2011, als het Besluit glastuinbouw opgaat in algemenere milieuregels.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.