Home

Achtergrond

Een rustige oude dag

Dieren die hun hele leven hard hebben gewerkt, worden vaak afgemaakt als ze niet meer voldoen. Als ze geluk hebben, komen ze in een rusthuis voor dieren. Daar kunnen ze dan genieten van een welverdiende oude dag!
De Paardenkamp in Soest is een van de oudste rusthuizen voor paarden in Nederland.
Het enige koeienrusthuis van Nederland is de stichting De Leemweg in het Friese Zandhuizen.
't Swieneparredies in Scheemda is eigenlijk geen echt rusthuis. Het probeert voor varkens die niet meer bij mensen thuis kunnen blijven wonen een ander tehuis te vinden.

Bijzondere rusthuizen

  • In Oostende (B.) is er een rusthuis voor duiven In die stad waren een paar jaar geleden veel te veel duiven. Daarom worden er zoveel mogelijk gevangen en gesteriliseerd. In het rusthuis kunnen alleen deze duiven terecht.


  • In Japan is er een rusthuis voor honden Eigenaars kunnen daar voor 800 dollar hun oude hond laten verzorgen. De dieren krijgen goede zorg en een dieet, therapie en acupuntcuur. Er zouden zelfs een groep pups zijn om de ‘oudjes’fit te houden!


  • Het Caviarusthuis Knoevel in Stein (L.) vangt zieke, oude en gehandicapte cavia’sop.


  • Stichting Aap heeft in Almere een speciaal rusthuis geopend voor mensapendie in laboratoria besmet zijn geraakt. De eerste bewoners zijn 28 chimpansees die jarenlang zijn getest. Nu mogen ze genieten van een rustige oude dag.

Foto

Jos Hillebrand

Of registreer je om te kunnen reageren.