Home

Achtergrond 4 reacties

Een op zeven Amerikanen heeft te weinig eten

Meer dan 49 miljoen Amerikanen, een op de zeven, had vorig jaar niet genoeg te eten, omdat ze te weinig geld hebben.

Dat komt door de wereldwijde financiële crisis, zo bleek maandag uit onderzoek van het Amerikaanse ministerie van Landbouw.

Het gaat om 14,6 procent van de huishoudens. Een jaar eerder had nog 5,7 procent van de huishoudens te weinig inkomen om de dagelijkse boodschappen te kunnen doen. Tweederde van hen is overgestapt op goedkopere levensmiddelen, heeft vaker bij de voedselbank aangeklopt of andere hulp ingeschakeld. Een derde was gedwongen minder te eten.

De Amerikaanse president Barack Obama noemde het in een verklaring erg zorgwekkend dat ook kleine kinderen slachtoffer zijn en onvoldoende voedzame maaltijden krijgen. Hij beloofde om maatregelen te nemen.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  herkauwer

  Misschien een ideetje voor dat restaurant in Doornik, met de biefstuk van 2.1 kilo op de kaart.(zie: agd.nl "reuzebiefstuk van 2.1 kilo") De left-overs gewoon in doggybags verpakken en als voedselhulp naar de VS sturen. Doet België ook mondiaal nog eens iets nutigs!

 • no-profile-image

  Han

  Hoe is dit mogelijk in een land waar zoveel gastarbeiders (legaal en illegaal) werken om de voedselproductie inclusief overproductie op peil te houden. Te bedenken dat er ca. 14 % Amerikanen werkeloos zijn en dus honger hebben. Helaas deze mensen wensen zich niet bezig te houden met voedsel productie. Het excuus zal zijn "We wonen in de stad". De Mexicanen wonen in Mexico en komen toch appelsplukken of koeien melken. Verder staan er in grote delen van USA huizen leeg, die nu worden gesloopt. Hier zouden de werkelozen heen kunnen en werken bij de veehouder om zo het probleem van de illegalen op te lossen, tevens is hier ruimte voor een groente tuin. Is ook de honger voorbij en de werkelozen uitkering daalt drastisch, goed bvoor staatskas.

 • no-profile-image

  Vrijgezel

  Lopen ze nog te zeuren over overgewicht ...

 • no-profile-image

  Rik

  Hoe liggen deze verhoudingen in Afrika?
  Daar hoor ik niet veel meer over. Zijn alle Biafra-kinderen inmiddels uitgestorven? Of maken we ons alleen maar druk over nertsen, megastallen legbatterijen, stinkhokken en alles wat niet zo ver van mijn bed is?

Of registreer je om te kunnen reageren.