Home

Achtergrond

Eén dag afkicken van e-mail

Vrijdag 27 november is het e-mailloze vrijdag.

Die dag zouden mensen zo weinig mogelijk, of liever helemaal geen mailtjes moeten versturen, en een afwezigheidsmelder aanzetten. Het is voor de tweede keer dat de dag in Nederland en België wordt gehouden.

Initiatiefnemer Gunnar Michielssen (42) wil mensen en bedrijven bewuster laten omgaan met elektronische post. Het aantal e-mails blijft schrikbarend groeien, wat efficiënt werken volgens hem helemaal niet ten goede komt en persoonlijk contact verdringt. De 'e-mailterreur' is oorzaak van stress en burn-out en dat neemt alleen maar toe door de komst van Blackberry's en iPhones. De werknemer verliest de controle over zijn eigen poststroom en is er veel te veel tijd aan kwijt.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.