Home

Achtergrond

EU treedt op tegen dubieuze ringtones sites

Sinds juni 2008 zijn in Nederland 35 websites waarop ringtones voor gsm's worden aangeboden, gecontroleerd.

Zestien daarvan bleken niet aan de EU-regels te voldoen. In twaalf gevallen is dat inmiddels opgelost. Dat is vandaag in Brussel bekendgemaakt.

In alle 27 EU-landen plus Noorwegen en IJsland werd onderzocht of de websites zich mogelijk schuldig maakten aan misleidende verkoop van beltonen, wallpapers en mobieletelefoondiensten. Vervolgens werden 301 websites onderzocht op ernstige inbreuken op de EU-consumentenwetgeving. In 70 procent van deze gevallen zijn de problemen inmiddels opgelost.

Op 159 websites gebeurde dat door de site te verbeteren. 54 websites zijn gesloten. Een van de geconstateerde inbreuken op de consumentenwetgeving was dat beltonen als gratis werden aangeprezen, hoewel dat niet het geval was.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.