Home

Achtergrond 3 reacties

EU stuurt klimaatscepticus naar Kopenhagen

Het Europees Parlement stuurt de Britse nationalistische politicus Nick Griffin naar de klimaattop volgende maand in Kopenhagen, waar regeringsleiders afspraken willen maken om de opwarming van de aarde tegen te gaan. De keuze voor Griffin is opmerkelijk, omdat hij ervan overtuigd is dat het broeikaseffect überhaupt niet bestaat.

Dat meldde de Britse zondagskrant The Observer. Griffin is een van de vijftien vertegenwoordigers van de Europese Unie in Kopenhagen. Hij is sinds juli lid van het Europees Parlement, namens de British National Party, en zit onder meer in de parlementaire milieucommissie.

Tijdens een debat in Straatsburg enkele dagen geleden haalde Griffin nog hard uit naar de milieubeweging. ,,De antiwesterse intellectuele gekken van links stortten in toen het communisme viel. Klimaatverandering is hun nieuwe godsdienst. Maar de ketters zullen een stem hebben in Kopenhagen en de waarheid zal naar buiten komen'', zei Griffin.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Leen

  Zal nog heel wat uit de kast getrokken moeten worden om de Goristen te overtuigen.

 • no-profile-image

  fryske boer

  Over 10 jaar zijn we hele broeikaseffekt vergeten.

 • no-profile-image

  dirk

  Als 1 schaap over de dam is volgen er misschien wel meer?!Er beginnen toch scheurtjes in de eenzijdige belichting van een gecreeerd probleem te komen!

Of registreer je om te kunnen reageren.