Home

Achtergrond 1 reactie

EU rekent niet meer op klimaatverdrag

De Europese Unie geeft de hoop op om in december bij de VN-klimaattop in Kopenhagen een nieuw klimaatverdrag te sluiten.

De EU zegt dat alleen een politiek raamakkoord nagestreefd kan worden, meldde een woordvoerster van de Europese Commissie maandag. Brussel wil wel dat er in dat akkoord doelen zijn opgenomen voor beperking van broeikasgassen en voor de financiering van ontwikkelingslanden. "We werken nu aan een goed werkende afspraak die ons snel in de richting van een juridisch bindend akkoord kan brengen.''

De Amerikaanse president Barack Obama en andere wereldleiders stelden zondag al dat op de klimaattop in Kopenhagen nog geen klimaatverdrag kan worden opgesteld. Obama wil nu in twee stappen naar een bindend akkoord over maatregelen tegen de uitstoot van broeikasgassen.

De klimaattop van de Verenigde Naties half december moet een stap zetten naar een opvolger van het zogeheten Kyoto-protocol. Dat verplicht veel landen in de wereld om minder CO2 uit te stoten. Doel is de opwarming van de aarde te beperken.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    altijd

    weer of geen weer en de boer hij ploegde voort. doordenkertje.

Of registreer je om te kunnen reageren.