Home

Achtergrond 6 reacties

EU laat genmaïs toe

De EU zal een genetisch gemodificeerde maïssoort toelaten. Het gaat om de variëteit MIR604 van het bedrijf Syngenta.

Tijdens een bijeenkomst van de EU-landbouwministers in Brussel staakten de stemmen hierover. Daardoor mag de Europese Commissie het licht voor de genmaïs, die eerder door het Europees agentschap voor voedselveiligheid EFSA als veilig werd beoordeeld, op groen zetten.

Minister Gerda Verburg van Landbouw constateerde na afloop dat het aantal lidstaten dat geen bezwaar maakt tegen het toelaten van gemaïssoorten groeit. Verburg organiseert komende week een internationale conferentie in Den Haag met als doel de discussie over genetisch gemodificeerde gewassen uit de taboesfeer te halen.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  john

  staat de minister op de loonlijst van de industrie?

 • no-profile-image

  Jeroen

  Patrick waar ben je nu dan?
  Wij moeten produceren voor wereldmarktprijs en daarbij kan dit wel een hulpmiddel zijn,daarnaast zitten we anders tegen veel te hoge kostenpost,die we dus niet omlaag krijgen.

 • no-profile-image

  boer

  Knoop de witte vlag maar aan je bajonet Jeroen want met genmais zal de oorlog ook niet gewonnen worden.

 • no-profile-image

  Han

  De overheid gaat ter wille van het geld weer de fout in door dingen te doen waar de veiligheid op termijn nog niet duidelijk is. We zijn weer eens op het punt aangeland waar we in 1980 waren m.b.t. onze grondstoffen. De Club van Rome had bedenkingen tegen het eindeloos voorradig zijn en trok aan de bel. De politiek koos voor GELD en zit nu met een Milieu probleem en met het opraken van delfstoffen. Met de Gen gewassn gaan we dus hetzelfde pad op eerst maar laten sloeren vanwege het Geld en dan na x jaren trachten de opgelopen schade te repareren. Ook deze schade zal het klimaat volgen en blijvend blijvend zijn.

 • no-profile-image

  willem

  wij zaaien al jaren round-up ready corn stuk beter voor het milieu, en goed koper De spuit middelen die op gewone mais gaan is maar een vies mixje Niet goed voor het bodum leven

 • no-profile-image

  Han

  Willem ,Canada jij hebt het alleen over de teelt, net als Monsanto. De gevolgen van de ingebrachte genen voor de gezondheid na consumptie of eventueel na "ontsnappen" in de vrije natuur is niet bekent. Hier heeft Monsanto volgens klokkenluiders geen eerlijk antwoord op gegeven. Dit baart mij zorgen bij dit gesleutel aan levende organismen. Van koolzaad is bekent dat het uitmendelt met alle negatieve gevolgen voor milieu en boer. (Meisner e.a.) Van R.R. mais zijn genen aangetroffen in "wilde mais" in Mexico dit betekent dat het straks overal ongecontroleerd rond doolt. Voor andere gewassen zal hetzelfde gelden. Vervuilen is niet moeilijk is gebleken, schoon maken nagenoeg onmogelijk.
  Ik weet best dat jij gedwongen wordt door de economie om met deze race mee te doen. Het is ook de spagaat waar ik nog niet in zit in Rusland. GMO zijn nog verboden, Moskou heeft gekozen voor mij.

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.