Home

Achtergrond

EU haalt Kyotolimiet

De Europese Unie ligt op schema om de CO2-beperking door het Kyotoverdrag te halen.

Volgens de nieuwste schattingen stoten in 2012 de westelijke EU-landen 8 procent minder broeikasgas CO2 uit dan in 1990, de oostelijke landen 6 à 8 procent. EU-commissaris Stavors Dimas (Milieu) heeft dat bekendgemaakt.

De CO2-uitstoot is beperkt door milieumaatregelen in Europa, door de aankoop van emissierechten in niet-Europese landen en door de aanplant van bossen die CO2 absorberen.

Bijna alle EU-landen halen ook hun nationale doelen. Het enige EU-land dat het nationale doel niet haalt is Oostenrijk. ”De regering moet meer inspanningen verrichten om de uitstoot van CO2 te beperken”, zei Dimas. Voor Cyprus en Malta is geen nationaal doel vastgesteld.

Regeringsleiders onderhandelen half december in Kopenhagen over een opvolger van het Kyotoverdrag.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.