Home

Achtergrond

EU-actieplan nucleaire aanslagen en rampen

Er komt een Europees actieplan tegen aanslagen en ongelukken met chemische, biologische, radiologische en nucleaire middelen.

De EU-ministers van Binnenlandse Zaken en Justitie hebben dat vandaag in Brussel besloten. De Europese Commissie stelt ruim 100 miljoen euro beschikbaar voor de uitvoering ervan.

Minister Guusje ter Horst van Binnenlandse Zaken vindt het van groot belang dat de EU-landen op dit terrein gaan samenwerken. De kans op aanslagen of rampen met bijvoorbeeld chemische of nucleaire middelen is weliswaar klein, maar als ze gebeuren kunnen de gevolgen enorm zijn. Tot dusver ontbreekt een samenhangende aanpak op Europees niveau. Nederland heeft wel al een systeem om dergelijke incidenten te voorkomen of de gevolgen ervan te beperken.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.