Home

Achtergrond 2 reacties

Dwangsom dreigt voor varkenshouder

De gemeente Horst dreigt met een dwangsom voor een varkensbedrijf in het Limburgse Lottum.

Dat meldt dagblad De Limburger. Het bedrijf zou stankoverlast voor de buurt veroorzaken, waar omwonenden al langere tijd over klagen.
Terecht, volgens wethouder Arie Stas. Hij stelt dat de varkenshouder niet alleen een oude vergunning heeft, maar deze ook overtreedt. "Nu is het aanpassen of boetes incasseren."

Volgens een medewerker van het varkensbedrijf wordt in overleg met de gemeente hard gewerkt aan aanpassingen. "We zijn ons op de hoogte van klachten, maar dat we ons niet aan de regels houden zijn woorden van de wethouder."

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  de vrijbuiter

  wie is die stink boer nu weer? weg met die stink stal.

 • no-profile-image

  Varkenshouder

  Even voor de duidelijkheid. Dit gaat niet over een Lottumse varkenshouder maar over een Brabander uit Lierop, die van die grote Familie farmers. Mede dit bedrijf heeft de angst voor Brabantse boeren en megabedrijven gevoed. In de Ogen van Behoud de Parel zal het NGB een veelvoud van overlast te weeg brengen. Ik betreur het dan ook dat een ondernemer zich zoweinig aantrekt van de overlast die het te weeg brengt, en geloof mij maar het is er echt niet te harden van de stank.

  Ik ben er van overtuigd dat het NGB deze overlast nooit teweeg zou brengen, puur uit feit deze ondernemers hebben bewezen dat zij wel in harmonie met hun omgeving willen ondernemen

Of registreer je om te kunnen reageren.