Home

Achtergrond

Duitsers bereiden landelijk biggencertificaat voor

Diverse Duitse organisaties in de varkens- en vleessector bereiden een landelijk biggengezondheids- en kwaliteitscertificaat voor.

Het initiatief wordt gecoördineerd door de Verein Grenzüberschreitende Integrierte Qualitätsssicherung (GQIS). Het certificaat is bedoeld om de concurrentiepositie van de Duitse zeugenhouderij tegenover de concurrentie uit Nederland en Denemarken te verbeteren. Die concurrentie nam de laatste jaren flink toe.

Verder deelnemers aan het certificeringsproject zijn de Erzeugergemeinschaft für Qualitätsferkel (EGF), de Vermarktungsgemeinschaft für Zucht- und Nutzvieh (ZNVG) en de Viehzentrale Südwest (VZ).

De partners mikken op routinematig onderzoek van biggen op zaken als PRRS, mycoplasma, salmonella en andere veelvoorkomende gebreken.

Het landelijk certificaat voorziet in een forse behoefte in de Bondsrepubliek en vloeit voort uit regionale oplossingen die de laatste tijd al zijn opgesteld. Onlangs werd onder meer een certificeringssysteem gelanceerd in Baden-Württemberg.

Of registreer je om te kunnen reageren.