Home

Achtergrond 1 reactie

Duitse zuivelmarktleiders krikken melkprijzen op

De twee grootste melkverwerkers in Duitsland, Nordmilch en Humana Milchunion (HMU) verhogen de melkprijzen voor de afgelopen maand oktober naar resp. 23 cent en 24 cent per kilo.

Dat meldt TopAgrar in Münster. Beide concerns betalen uitgaande daarvan 1 cent meer dan in de voorafgaande maand. De Nedersaksische verwerker Molkerei Ammerland krikt de melkprijs met 2 cent op naar 25 cent per kilo. Diverse kleinere verwerkers dan wel melkafzetcoöperaties in met name Noord-Duitsland streven de marktleiders in oktober niettemin fors voorbij met verhogingen van 4 cent naar 26 cent, zo blijkt uit de informatie uit Münster. De prijzen gaan uit van 3,7 procent vet en 3,4 procent eiwit.

Eén reactie

  • no-profile-image

    Melkveehouder

    Gelukkig weer een klein lichtpuntje aan het einde van de donkere tunnel. Onze Duitse collega's hebben een rampzalige zomer achter de rug. Het lijkt een ver van je bed show, voor mij is het echter maar anderhalf uur rijden. Ik ken er vele vriendelijke veehouders die alle steun kunnen gebruiken in deze tijden.

Of registreer je om te kunnen reageren.