Home

Achtergrond

Dubai zet olieprijs onder druk

De olieprijzen dalen vandaag verder door het tumult rondom Dubai.

Nerveuze beleggers veranderen van posities en vluchten naar veiliger havens. De prijs van een vat Amerikaanse olie daalde ruim 5 procent naar 73,99 dollar, het laagste niveau in zes weken.

"De situatie in Dubai is zorgelijk, men is bang voor een mogelijk domino-effect als Dubai niet aan zijn schulden kan voldoen'', aldus een handelaar in Sydney tegen persbureau Reuters. "Het vertrouwen over de mate van herstel van de wereldeconomie heeft door deze episode een deuk opgelopen.''

Woensdag meldde Dubai World, het belangrijkste investeringsvehikel van Dubai, dat schuldeisers voorlopig geen geld meer krijgen. De betalingsproblemen in het emiraat veroorzaakte donderdag een schokgolf op de financiele markten.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.