Home

Achtergrond

Drie tieners aangehouden voor strandrellen

De politie heeft opnieuw drie verdachten aangehouden in verband met de ongeregeldheden eind augustus op het strandfeest in Hoek van Holland.

Dat heeft de politie vandaag gemeld. Het totaal aantal aangehouden verdachten staat nu op 38.

De politie hield een 17-jarige Schiedammer vandaag aan op een werkproject van zijn school. Een 18-jarige man uit Spijkenisse is eveneens op school aangehouden. De derde verdachte, een 19-jarige man uit Capelle aan den IJssel, werd op zijn werk opgepakt. De politie verdenkt hen van openlijke geweldpleging.

Tijdens het dancefeest Sunset Grooves keerde een groep bezoekers zich tegen de politie. Agenten voelden zich bedreigd en losten schoten. Daarbij werd een 19-jarige Rotterdammer dodelijk getroffen. Ook vijf agenten gelden als verdachten. Het Openbaar Ministerie in Den Haag wil echter niet zeggen waarvan zij worden verdacht.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.