Home

Achtergrond 1 reactie

Dow en Dupont willen samen in transgene soja

Pioneer Hi-Bred en Dow AgroSciences gaan eigen licenties voor technologie die leidt tot herbicideresistentie in sojaplanten met elkaar delen.

Dat hebben de moederbedrijven, respectievelijk Dupont de Nemours en Dow Chemical bekendgemaakt.

De licenties staan de bedrijven toe de technologie te stapelen met andere technologieën, of te combineren met andere genetisch gemodificeerde eigenschappen. De bedrijven zetten daarmee een andere koers in dan concurrent Monsanto, dat juist op dit terrein zeer terughoudend is.

DuPont kocht eerder de licentie voor de Roundup Ready-technologie (herbicidetolerantie) van Monsanto. DuPont bracht het in combinatie met eigen technologie in, waarna Monsanto DuPont aanklaagde.

Dow kondigt aan de positie in de landbouw te willen versterken. Van verkoop van Dow AgroSciences is volgens topman Andrew Liveris geen sprake meer.

Eerder werkten Pioneer Hi-Bred en Mycogen Seeds, een eenheid van Dow AgroSciences, samen bij de ontwikkeling van insect-resistentie in meerdere gewassen.

Eén reactie

  • no-profile-image

    Willem

    Insect-resistentie ofwel de laatste stap naar ongekende bijensterfte. Wat een griezelige ontwikkelingen zijn dit toch. Dat de boeren hier niet massaal tegen in opstand komen.

Of registreer je om te kunnen reageren.