Home

Achtergrond

Doos met ballonnen monument aanslag Apeldoorn

Een doos met daarin glazen ballonnen vormt het monument voor de slachtoffers van de aanslag op Koninginnedag in Apeldoorn dit jaar.

Dat maakte de gemeente Apeldoorn vandaag bekend. Het ontwerp van glaskunstenaar Menno Jonker wordt op 29 april onthuld, in aanwezigheid van koningin Beatrix en haar familie.

De ballonnen staan symbool voor kwetsbaarheid, feest en rouw, aldus de gemeente. "Bij uitvaarten worden ballonnen soms opgelaten om verbeelding te geven aan het opstijgen van de geest van de overledenen.'' De doos is opengeslagen "om de ballonnen de vrijheid te laten''. Onderin de doos worden de glazen bollen aangelicht.

Zeven ballonnen worden wit, die staan voor de zeven slachtoffers die Karst T. maakte toen hij met zijn auto in volle vaart op de koninklijke bus probeerde in te rijden. De overige ballonnen krijgen een andere kleur. T., die kort na de aanslag overleed, krijgt geen ballon.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.