Home

Achtergrond

Door weer en wind voor de griepprik

"Het loopt gestroomlijnd hier.''

Minister Ab Klink van Volksgezondheid nam maandag een kijkje in een sporthal in Voorburg, waar een paar duizend mensen gevaccineerd worden tegen de Mexicaanse griep. "Veel mensen weten ons te vinden vandaag. Het enige dat tegenzit is het weer'', voegde een woordvoerder van de GGD toe.

De sporthal in Voorburg is een van de elf locaties in de regio Haaglanden waar mensen maandag terecht kunnen voor een inenting. Een kleine honderd medewerkers van de GGD, de Thuiszorg en de gemeente zijn de drieduizend mensen die een prik moeten krijgen van dienst.

"We hebben de ruimte zo rustig mogelijk ingericht'', aldus een GGD-voorlichter. Er ligt voor de gelegenheid vloerbedekking om het geluid te dempen. De plaatsen waar de kinderen geprikt worden, zijn afgeschermd met blauwe gordijnen.

In Lansingerland, onder de rook van Rotterdam, waren vijfduizend personen opgeroepen. De opkomst is hoog, meldt een voorlichter van de GGD Rotterdam-Rijnmond. De eerste uren zijn volgens de GGD zonder incidenten verlopen. Lansingerland is een van de zes locaties waar de regionale GGD vaccineert. De prikactie in Rotterdam zal pas donderdag plaatsvinden. Dan worden naar verwachting meer dan 35.000 mensen in sportpaleis Ahoy ingeënt.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.